Pod kaktusem, w cieniu sombrera...
Gliwiczanie nie muszą już jeździć do Wrocławia, by poznać smak meksykańskich potraw. Od sierpnia działa w naszym mieście Mexico Bar, lokal sieci już sprawdzonej we Wrocławiu, znanej z doskonałej kuchni i oryginalnego wystroju.
Siedząc pod kaktusem, w cieniu sombrera wiszącego nad barem, można tu skosztować prawdziwych meksykańskich dań i trunków. Jest tu do wyboru cała gama potraw, zaczynając od entrantes (przekąsek) przez sopas (zupy) i ensaladas (sałatki) aż po lo tradicional (dania tradycyjne), z których szczególnie polecamy mexican especialidade złożone z polędwicy drobiowej w cieście kukurydzianym, kiełbasek chorizo nadziewanych daktylami, tortilli ze świeżymi warzywami, oliwek, migdałów, pieczarek, z sosami salsa tejana i crema blanca, serwowane do wyboru z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami. Potem czas na postres (desery) lub typowo meksykańskie piwo, np. Corona lub Desperados albo też teqillę. Wszystko ze świeżych surowców, doprawione wedle życzenia, po przystępnych cenach, we wnętrzu wprost przeniesionym z gorącego Meksyku.